Portfolio

Casa cu poveşti

Casa cu poveşti

Cu multă bucurie, am descoperit împreună cu proprietarii pasiunea comună pentru detaliile inedite, neconvenționale, bazate pe materiale naturale, pe elemente reciclate sau refolosite și pe obiecte vechi cu povești.

  • Spaţiile amenajate: camera de zi, loc de luat masa, baie, bucatarie, hol
  • Suprafaţa utilă: 89 m²
  • Locaţia și anul: Arad ― 2018
  • Realizat de: Cristina Bordoiu

Povestea

Proprietarii, un colecționar de obiecte vechi sau noi, dar musai cu poveşti interesante şi soția sa, o gospodină fără pereche, veselă, creativă şi plină de viață, şi-au dorit să regândim parterul casei şi să transformăm creația în realitate în 2 etape. Am început cu baia şi camera de zi, iar după 1 an am continuat cu bucătăria şi holul de la intrare. Am lucrat împreună, cu calm şi bucurie, chiar şi în momentele ceva mai dificile.

Ne-am dorit să schimbăm complet atmosfera casei şi, în acelaşi timp, să integrăm cea mai mare parte din lucrurile vechi cu poveştile lor. Astfel, pe unele le-am păstrat întocmai, pe altele le-am reinventat şi, în acelaşi timp, am exploatat pasiunea noastră comună pentru materiale naturale, bricolaj şi handmade.

Mi-am dorit ca noul spațiu să fie unul în care să nu ne plictisim nicio clipă şi, indiferent unde ne aşezăm sau pe unde ne învârtim, să găsim ceva interesant la care să ne uităm, să citim sau pur şi simplu să ne facă să zâmbim.

Foto credit: Sorin Popa