Portfolio

Casa veseliei

Casa veseliei

M-au încântat deschiderea, veselia și optimismul pe care-l emanau tinerii proprietari, arhitectura plină de potențial a casei și mai ales, puternicul contrast dintre răceala din amenajarea inițială și viziunea lor despre ce înseamnă acasă.

  • Spaţiile amenajate: camera de zi, loc de luat masa, baie, bucatarie
  • Suprafaţa utilă: 89 m²
  • Locaţia și anul: Arad ― 2013
  • Realizat de: Cristina Bordoiu

Povestea

Chiar dacă la cumpărare casa părea întunecoasă și rece, cu o atmosferă deloc prietenoasă, tinerii proprietari i-au văzut potențialul datorită arhitecturii interesante, cu multe detalii inedite. M-am bucurat că au văzut dincolo de aparențe și mi-am dorit ca noua amenajare să emane toată energia, veselia și optimismul lor.

Cum ne inspiră natura, în care nimic nu se pierde și totul se transformă și pentru că nu ne place risipa, am pornit la drum cu gândul de a integra în noua amenajare finisajele pardoselilor, deja existente și o parte din produsele existente în casă la momentul cumpărării. Astfel, la compartimentarea inițială nu am intervenit deloc, am păstrat și recondiționat marmura de la parter, iar atmosfera locului s-a schimbat radical odată cu modificarea culorii pereților (inițial într-o nuanță de albastru). Transformarea a continuat cu introducerea unor elemente noi, ca de exemplu, biblioteca multifuncțională care înlocuiește una dintre balustrade sau canapeaua, existentă și ea în momentul cumpărării casei, retapițată cu materiale textile în culori și imprimeuri vesele.

Foto credit: Sorin Popa