Portfolio

Acasă

Acasă

O plimbare cu bicicleta în natură, diversitatea armonioasă a culorilor, sunetelor, texturilor îmi dau starea de libertate și de bine pe care mi-am propus să o aduc acasă, să o am mereu cu mine.

  • Spaţiile amenajate: Apartament tip studio, Camera de zi cu zona de dormit, Bucatarie, Baie, Vestibul
  • Suprafaţa utilă: 40 m²
  • Locaţia și anul: Arad ― 2014
  • Realizat de: Cristina Bordoiu

Povestea

Primul apartament pe care l-am amenajat cap-coadă, după conceptul meu, a fost de fapt propriul meu apartament cu o cameră, pe care-l cumpărasem în anul 2013. Această creație, pe care o numesc prima (chiar dacă aveam deja un portofoliu, mai ales că lucram de 4 ani pentru un dezvoltator imobiliar), m-a ajutat de fapt să-mi clarific gândurile și să încep să conștientizez care este viziunea mea ca arhitect de interior.

Am descoperit pe atunci că inspirația îmi venea în principal din natură, că viziunea mea era una luminoasă și preferam nuanțele pământului. Între timp, s-au mai schimbat puțin lucrurile sau mai bine spus, au evoluat, așa că, dacă vrei să citești mai multe despre sursele mele de inspirație, ai aici un articol doar despre acest subiect.

Cum aveam deja un bagaj decent de cunoștinte acumulate în cei 5 ani de facultate + cei aproape 7 de muncă, în teorie știam o serie de tehnici care pot face un spațiu mic să pară mai mare. Așa că entuziasmul a venit firesc când am realizat că în sfârșit am ocazia să pun teoria în practică, fară să intervină nimeni altcineva, decât propriile mele păsărele.

Astfel, le-am pus pe toate cap la cap și am creat un apartament adaptat propriilor mele necesități atât funcționale, cât și estetice: luminos, cu o atmosferă caldă și soluții de mobilare cât mai inteligente, multifuncționale și transformabile.

Și pentru că în acea perioadă circulam aproape toată ziua cu bicicleta, am vrut să fie și ea parte din poveste. Așa că am luat de la piața de vechituri o bicicletă veche pe care am dus-o la recondiționat și am transformat-o în suport pentru lavoar. Țin minte și acum că nu a fost o decizie ușor de luat, dar a fost exact detaliul care mi-a trezit entuziasmul încă de la începutul proiectului, așa că, mă bucur că nu am renunțat în favoarea unei piese de mobilier. Văzusem ceva similar cândva, în timpul facultății, pe freshome.com (cred că doar cunoscătorii își amintesc de el, acest Pinterest din alte vremuri) și simțeam că mă vă binedispune de fiecare dată când intram în baie. Și în plus, de ce să nu recunosc, mi se părea un act de curaj pentru mine și un detaliu foarte cool pentru imaginea ansamblului. :-)

Foto credit: Sorin Popa